CLUB REM MATARÓ

Qui som


El Club Rem Mataró és una entitat sense ànim de lucre on tenim l’objectiu de fomentar i desenvolupar la pràctica del rem de banc fix, transmetent els valor de l’esport i el treball en equip.

Practiquem aquesta modalitat esportiva tant en la seva vessant competitiva com lúdica i utilitzem el Llagut Català i el Llaüt Mediterrani, embarcacions on hi van 8 vogadors o vogadores, i un timoner o timonera. També disposem d’un batel, una embarcació més petita amb la meitat de tripulants.

Els nostres valors:

Esforç

Confiança

Superació

Passió

Història del Club


“En la jove trajectòria el Club Rem Mataró som una entitat en continu creixement que ha aconseguit donar a conèixer i fomentar la pràctica de l’esport del rem a la ciutat i a tot el Maresme.”

L’any 2006 la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, una de les associacions culturals més consolidades de la ciutat, posava en marxa la secció de rem, que l’any 2017 va acabar esdevenint un club esportiu independent: el CLUB REM MATARÓ, amb més de 100 socis en el moment de la seva fundació.

Des dels inicis des del Club Rem Mataró hem desenvolupat la nostra activitat al front marítim de la ciutat i al Port de Mataró, on comptem amb la seu social, hi tenim les embarcacions i és punt de sortida i d’arribada de les mateixes, tant amb l’activitat lúdica com competitiva.

Actualment amb més de 180 socis, 4 Tripulacions de competició i 15 Tripulacions de rem lúdic, el Club Rem Mataró centrem la pràctica esportiva en les modalitats de rem de banc fix, especialment el llagut català, el llaüt mediterrani -embarcacions d’origen pesquer adaptats amb materials lleugers per ús lúdic i esportiu- i el batel, combinant tradició, innovació i tècnica.

Des de la creació del Club, la professionalització dels equips de competició ha estat constant, comptant amb l’ajut de grans entrenadors i preparadors físics de rem, aconseguint arribar a la competició a nivell nacional i a diverses modalitats d’embarcació. Així, el treball que es realitza al club ha ajudat a assolir grans èxits esportius des de la creació, tant a nivell d’alta competició, com al creixent interès en la pràctica esportiva del rem a nivell lúdic, la qual cosa ha fet que s’eixampli la base social del Club i s’incrementi la pràctica del rem lúdic, fet que ha ajudat a posicionar, en poc temps, Mataró com a referent en el rem de banc fix.

En els darrers anys, els èxits esportius aconseguits a nivell autonòmic, han convertit Mataró en un referent del rem català, participant en les principals competicions de rem de banc fix de la Federació Catalana de Rem.

L’any 2020, i malgrat la situació de pandèmia, el Club va fer el salt a nivell de competició nacional, participant en el Campionat Estatal de Llaüt Mediterrani, una competició amb més de 2.000 esportistes, de més de 40 clubs del país, la competició de banc fix més important a nivell estatal.

A més de l’activitat federada, el Club Rem Mataró participa en diverses activitats de rem prèvies a la temporada de regates oficials, com el descens de la Ría Oria (País Basc) o la Llarga de Badalona, i acull també regates oficials de la Federació Catalana de Rem, que concentra més de 600 esportistes i 20 clubs a la platja de la nostra ciutat.

Palmarès


• 2016 - Absolut Femení

• 2018 - Absolut Femení

• 2019 - Absolut Femení

• 2020 - Absolut Femení

• 2015 - Absolut Femení

• 2017 – Veterà Femení

• 2022 - Absolut Femení

• 2023 – Absolut Femení

• 2022 – Absolut Femení

• 2023 – Absolut Femení

• 2022 – Absolut Femení

• 2023 – Absolut Femení

• 2022 – Absolut Femení

• 2023 - Absolut Masculí

• 2017 - Absolut Masculí

Junta directiva


Toni Dorda
President

Noema Coll
Tresorera

Marina Aragonés
Vocal

Ruth Chacón
Vicepresidenta

Mei Ros
Secretària

Omar Al-Nehlawi
Vocal